Το stress και άλλες εκδηλώσεις που συχνά μπορεί να σχετίζονται με αυτό, όπως αϋπνία, συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, καταπιεσμένος θυμός, φοβίες κλπ), αίσθημα παλμών, κεφαλαλγίες, συμπτώματα από το γαστρεντερικό, σύνδρομο κλιμακτηρίου, ή άλλες νευροφυτικές διαταραχές είναι πολύ συχνά στη σημερινή εποχή, κυρίως λόγω του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι εκδηλώσεις αυτές φανερώνουν μία ανισορροπία στην ψυχική και σωματική υγεία του ασθενούς.

Ο βελονισμός είναι μία πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, που στηρίζεται στη συνολική εξισορρόπηση του οργανισμού (σώματος και ψυχής).

Μπορεί να εφαρμοστεί από μόνος του, ή να συνδιαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία έχει δωθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας αυτής είναι ότι είναι ασφαλής, αποτελεσματική και δεν έχει παρενέργειες, ούτε προκαλεί εθισμό, όπως αρκετά φάρμακα. Τα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες θεραπείες και οι δράση τους είναι αθροιστική.

Ο στόχος είναι να αντιμετωπισθεί η αιτία (ρίζα) και όχι μόνο τα συμπτώματα. Έτσι, ο οργανισμός σταδιακά επανέρχεται σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ισορροπίας και τα συμπτώματα υποχωρούν.

Άρα, μπορούμε να πούμε ότι η γνώση και η εμπειρία που έρχονται από τα βάθη τις αρχαιότητας μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες στην αντιμετώπιση αυτών των μοντέρνων παθήσεων που αποτελούν «μάστιγα» της εποχής μας.