Εργαστήριο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης2019-01-10T12:18:38+02:00

Εργαστήριο
Φυσικής Ιατρικής
& Αποκατάστασης

Αναλαμβάνουμε

Θεραπείες

Ένας νέος χώρος ευεξίας έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ένα Εργαστήριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης συνδυασμένο αρμονικά με ολοκληρωμένο Γυμναστήριο, στο οποίο έμπειροι φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, γυμναστές και αθλητές φροντίζουν για τη σωματική και ψυχική σας ευεξία.

Σας προσκαλούμε να μας επισκεφτείτε και να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας τις άρτιες υπηρεσίες του εργαστηρίου μας

Αρχική φυσιατρική εκτίμηση
> Μυοσκελετικά άλγη,
τενοντίτιδες, οσφυαλγίες,
αυχεναλγίες
> Νευρολογικές παθήσεις,
κεφαλαλγίες
> Μετεγχειρητικές αποκαταστάσεις
> Αποκατάσταση & προετοιμασία
αθλητών

>Αποκατάσταση στο σπίτι

 >Βελονισμός
Μυοσκελετικές παθήσεις
Anti-stress
Αδυνάτισμα
>Προλοθεραπεία
>Φυσικοθεραπεία
>Εξατομικευμένο πρόγραμμα
θεραπευτικών ασκήσεων
>Θεραπευτικό &
χαλαρωτικό μασάζ
>Manual Therapy

Ιατρικές Υπηρεσίες & Θεραπείες

Βελονισμός για αδυνάτισμα

Περιλαμβάνει σωματικό και ωτικό βελονισμό και γίνεται 3 φορές την εβδομάδα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι συνήθως 4 εβδομάδες (συνολικά 12 θεραπείες). Η απώλεια βάρους κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 1 έως 1,5 κιλό ανά εβδομάδα, σύνολο 4 έως 6 κιλά ανά μήνα.
Η δράση του βελονισμού για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας είναι πολλαπλή:

  • Βοηθάει στην εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος και ολόκληρου του οργανισμού
  • Καταστέλλει το άγχος και τη νευρικότητα
  • Καταστέλλει την πείνα και τη βουλιμία
  • Ενδυναμώνει το αίσθημα κορεσμού, δηλαδή το άτομο χορταίνει με μικρότερες ποσότητες τροφής
  • Επιτρέπει καλύτερη συμμόρφωση με το πρόγραμμα διατροφής
  • Μειώνει την κατακράτηση υγρών
  • Αυξάνει το μεταβολισμό και τη λιπόλυση
  • Ρυθμίζει την κινητικότητα του παχέος εντέρου και βελτιώνει τη δυσκοιλιότητα. Παράλληλα αντιμετωπίζονται συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, όπως πόνος και φουσκώματα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου και η διάθεση και αυξάνεται η ενεργητικότητα. Με την ολοκλήρωση των θεραπειών ο εγκέφαλος επαναπρογραμματίζεται σε σχέση με το αίσθημα του κορεσμού και της πείνας και ρυθμίζεται ο μεταβολισμός σε υψηλότερο επίπεδο καύσεων. Έτσι το αποτέλεσμα του βελονισμού διατηρείται και η απώλεια βάρους μπορεί να συνεχιστεί ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Αντί-stress θεραπεία με βελονισμό

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του βελονισμού στην καταπολέμηση του stress
Το stress και άλλες εκδηλώσεις που συχνά μπορεί να σχετίζονται με αυτό, όπως αϋπνία, συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, καταπιεσμένος θυμός, φοβίες κλπ), αίσθημα παλμών, κεφαλαλγίες, συμπτώματα από το γαστρεντερικό, σύνδρομο κλιμακτηρίου, ή άλλες νευροφυτικές διαταραχές είναι πολύ συχνά στη σημερινή εποχή, κυρίως λόγω του τρόπου ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.
Οι εκδηλώσεις αυτές φανερώνουν μία ανισορροπία στην ψυχική και σωματική υγεία του ασθενούς.
Ο βελονισμός είναι μία πανάρχαια θεραπευτική τεχνική, που στηρίζεται στη συνολική εξισορρόπηση του οργανισμού (σώματος και ψυχής).
Μπορεί να εφαρμοστεί από μόνος του, ή να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία έχει δοθεί από τους θεράποντες ιατρούς.
Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας αυτής είναι ότι είναι ασφαλής, αποτελεσματική και δεν έχει παρενέργειες, ούτε προκαλεί εθισμό, όπως αρκετά φάρμακα. Τα αποτελέσματα φαίνονται από τις πρώτες θεραπείες και οι δράση τους είναι αθροιστική.
Ο στόχος είναι να αντιμετωπισθεί η αιτία (ρίζα) και όχι μόνο τα συμπτώματα. Έτσι, ο οργανισμός σταδιακά επανέρχεται σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο ισορροπίας και τα συμπτώματα υποχωρούν.
Άρα, μπορούμε να πούμε ότι η γνώση και η εμπειρία που έρχονται από τα βάθη τις αρχαιότητας μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες στην αντιμετώπιση αυτών των μοντέρνων παθήσεων που αποτελούν «μάστιγα» της εποχής μας.

Αποκατάσταση στο σπίτι

Το Εργαστήριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης UCHU αναλαμβάνει με αποτελεσματικό τρόπο την ολιστική αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων ηλικιωμένων ατόμων με εξατομικευμένα προγράμματα κατ’οίκον.

Πολλές παθήσεις σε ηλικιωμένα άτομα (όπως παρκινσονισμός, πρόσφατο κάταγμα χειρουργηθέν, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, διατροφικά ελλείματα κλπ) μπορούν να οδηγήσουν σε αστάθεια βάδισης με συνοδό κίνδυνο πτώσης και σοβαρού τραυματισμού.

  1. Κλινική Εκτίμηση: Το πρώτο βήμα είναι η κλινική εκτίμηση από Φυσίατρο με στόχους τη διάγνωση της αιτίας των κινητικών προβλημάτων, και τον έλεγχο με παραπομπή για ειδικές εξετάσεις όταν χρειάζεται (οστεοπόρωση, διατροφικά ή άλλα ελλείμματα).
  2. Πρόγραμμα Αποκατάστασης: Στη συνέχεια προτείνεται το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα αποκατάστασης (φυσικοθεραπεία κατ’οίκον ή πρόγραμμα στο κέντρο μας).
  3. Επίβλεψη Φυσίατρου: Όλο το πρόγραμμα γίνεται υπό την τακτική επίβλεψη και καθοδήγηση του Φυσίατρου!

Θεραπευτική Άσκηση στο UCHU

Η θεραπευτική άσκηση σε ηλικιωμένους χωρίς κινητικά προβλήματα, η οποία πραγματοποιείται στον χώρο μας, έχει αποδεδειγμένα, μετά από πλήθος μελετών, ευεργετικά αποτελέσματα στην πρόληψη άνοιας, στην καρδιοαναπνευστική λειτουργία, στα μυοσκελετικά προβλήματα και σε πληθώρα άλλων παθήσεων. Χωρίς πιθανές παρενέργειες φαρμάκων!

Θεραπεία μυοσκελετικών παθήσεων με βελονισμό

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής (καθιστική ζωή, έλλειψη σωματικής άσκησης, κακή στάση, εργασία γραφείου, άγχος) παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά από τα μυοσκελετικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον άνθρωπο.
Ο Κινέζικος βελονισμός είναι μία πανάρχαια θεραπευτική τεχνική με εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.
Τέτοιες παθήσεις είναι το αυχενικό σύνδρομο, η οσφυαλγία, η ισχιαλγία, οι αθλητικές κακώσεις, οι τενοντίτιδες, η οστεοαρθρίτιδα, η επικονδυλίτιδα (tennis ή golfer’s elbow), αλλά και σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα πόνου ή αιμωδίας που εμφανίζεται στο σώμα.
Τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι η ασφάλεια και η άμεση αποτελεσματικότητα
Η θεραπεία γίνεται με την εισαγωγή πολύ λεπτών βελονών χωρίς κάποιο φάρμακο σε επιλεγμένα βελονιστικά σημεία, τα οποία βρίσκονται σε ολόκληρο το σώμα.
Μέσω αυτών των βελονών δίνονται τα ερεθίσματα στο σώμα, ώστε να κινητοποιηθούν οι αμυντικοί μηχανισμοί αυτοϊασης του οργανισμού.
Οι βελόνες συχνά τοποθετούνται σε σημεία απομακρυσμένα από την περιοχή του προβλήματος και ο ασθενής παρατηρεί άμεσα τη βελτίωση των συμπτωμάτων (π.χ σημαντική μείωση έως και πλήρης εξαφάνιση του πόνου, βελτίωση της κινητικότητας των αρθρώσεων, βελτίωση της λειτουργικότητας).
Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον ιατρό, αλλά και στον ασθενή να κρίνουν από την αρχή την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και να βγάλουν συμπεράσματα για την πρόγνωση της πάθησης.
Οι θεραπείες έχουν αθροιστικό αποτέλεσμα και πρέπει να πραγματοποιούνται τακτικά με ρυθμό 2-3 φορές/εβδομάδα.
Παράλληλα, ο ασθενής εκπαιδεύεται στην αποφυγή των στάσεων και κινήσεων που επιβαρύνουν το πρόβλημα του και σε εξειδικευμένο ασκησιολόγιο για την πάθηση του, που βοηθούν στη γρηγορότερη ανάρρωση και στην αποφυγή υποτροπής των συμπτωμάτων.
Ο συνολικός αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών εξαρτάται από τη σοβαρότητα και από τη χρονιότητα του προβλήματος και συνήθως κυμαίνεται από 8-10.

Massage

Μία καλή μάλαξη είναι συχνά το μόνο που μπορεί να μας ξεκουράσει από μία δύσκολη μέρα. Η καθιστική ζωή και η πολύωρη κουραστική εργασία μπορεί να κάνει το σώμα μας να υπολειτουργεί, τη μέση , την πλάτη και τα πόδια να «πιάνονται». Ας μην ξεχνάμε ότι η μάλαξη είναι μία θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα.

Φυσικοθεραπεία

Η φυσικοθεραπεία χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση  παθήσεων ,τόσο νευρολογικών όσο και μυοσκελετικών, με τη χρήση είτε φυσικών μέσων όπως υπέρηχος, ηλεκτροθεραπεία – T.E.N.S.,κρυοθεραπεία  κ.α. είτε με τη χρήση χειρισμών και τεχνικών  από τον ίδιο τον φυσικοθεραπευτή.

Η αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων συνίσταται στην αντιμετώπιση του πόνου, μείωση του οιδήματος, αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων και της λειτουργικότητας του ατόμου.

Η φυσικοθεραπεία είναι,επίσης, απαραίτητη για την επανεκπαίδευση βάδισης ,μεταφορών  και βελτίωση της ισορροπίας  κατά τη φάση της  μετεγχειρητικής αποκατάστασης καταγμάτων , ολικής αρθοπλαστικής ισχίου και γόνατος  , επεμβάσεων της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου,αλλά και  σε νευρολογικές παθήσεις  όπως  Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο(ΑΕΕ) , Σκλήρυνση Κατά Πλάκας(ΣΚΠ) και Πάρκινσον.

.

Εξατομικευμένα προγράμματα

Η Ορθοσωμική Γυμναστική αποτελείται από ασκήσεις για την σωστή στάση του σώματος, για την αποφυγή τραυματισμών και πόνων στους μύες και τις αρθρώσεις. Στηρίζεται στην εφαρμογή της σωστής στάσης του σώματος μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διατάσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης.

Προλοθεραπεία

Η προλοθεραπεία αποτελεί ένα είδος αναγεννητικής θεραπείας που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των συνδέσμων των αρθρώσεων και των τενόντων του μυοσκελετικού συστήματος. Διενεργείται μέσω τοπικών εγχύσεων διαλύματος γλυκόζης στους τένοντες και συνδέσμους που έχουν υποστεί τραυματισμό.

Manual Therapy

Μέσω της τεχνικής “Manual Therapy” χρησιμοποιώντας ήπιους χειρισμούς, εργαζόμαστε να αποκαταστήσουμε την λειτουργικότητα της περιοχής επαναφέροντας όσο το δυνατό περισσότερο την σωστή ανατομική διάταξη του σκελετού. Εκπαιδεύουμε τον ασθενή να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του, ενώ τέλος γίνεται εκμάθηση ενός ατομικού προγράμματος ασκήσεων με σκοπό την ισχυροποίηση του μυϊκού συστήματος, ώστε να αποκτήσει τον έλεγχο του προβλήματος (αυτοέλεγχος).

Κύρια προτεραιότητα είναι η αξιολόγηση της κατάστασης του ασθενή, η κατανόηση του μηχανισμού που προκάλεσε την δυσλειτουργία και φυσικά μέσα από αυτά η προοπτική για αποκατάσταση. Μέσα από την λεπτομερή αξιολόγηση μπορούμε να διαπιστώσουμε αν η δυσλειτουργία οφείλεται σε περιτονιακό περιορισμό, σε φλεγμονή νεύρου, είναι αρθρικής, μυϊκής προέλευσης ή συνδυασμός αυτών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις διαπιστώνεται συνδυασμός προβλημάτων, άρα απαιτείται συνδυασμός τεχνικών για την αποκατάσταση.

Φυσιατρική εκτίμηση

Στην πρώτη σας επίσκεψη στον χώρο μας, θα δεχθείτε μία ολοκληρωμένη εκτίμηση από τους έμπειρους φυσιάτρους μας.
Θεραπεύουμε με επιτυχία:
Μυοσκελετικές παθήσεις: αυχενικό σύνδρομο, περι-αρθρίτιδα, αθλητικές κακώσεις, τενοντίτιδα, οστεο-αρθρίτιδα, οσφυαλγία, ισχιαλγία, κλπ

Go to Top